Duften af nybagt brød...

21. februar 2012

Syntes duften af nybagt brød er så dejlig. Man bliver helt fyldt op at dejlig varme.. Dagen i dag stod på bagning af boller sammen med Celina.. Hun er lidt syg, så at bage boller er da lidt hyggeligt. De blev også taget bedre imod end rugbrød, som hun ikke er den store fan er for tiden, hun tager alt pålæg af og spiser det.. Håber det er en fase.. :)


Min opskrift..
ca. 14 stk.

5 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
2 æg
150 g rugmel
4 spsk god oliven olie
2 dl rugkerner (har dem i blød natten over og hælder det overskydende vand fra inden brug)
150 g grahamsmel
ca 450 g hvedemel


Opløs gær, salt og sukker i vandet.
Bland æggene i.
Tilsæt olie, rugmel, grahamsmel og rugkerner.
Tilsæt hvedemel, dejen skal forblive smidig og er lidt våd.
Ælt det godt sammen, (Jeg bruger røremaskine) og stil det tildækket til at hæve 1 time


Del dejen i 14 boller og stil dem på bageplade.
Lad dem efterhæve 30 min.
Pensel med vand og drys evt. noget på efter ønske. Jeg har brugt sesam.


Bages ca. 15 min ved 200 grader (varmluft)

3 kommentarer:

 1. Lige nu sidder jeg og er ret så sulten, har ikke fået hverken morgenmad eller frokost idag, kun caffe latte (masser) og chokolade! Så de boller ser skisme dejlige ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha lyder som en hård dag uden mad.. smil.. Men man kan også holde sig igang på lækker latte og chokolade...
   Kh Camilla

   Slet

Tak fordi du læste med hos mig.. Vil blive glad for en hilsen.. Jeg læser alle kommentarer og det varmer mig meget.. Vil bestræbe mig på at svare jer alle, men bær over hvis jeg ikke når det.. Ses i blog verden..