Bananbrød med kanel og chokolade..

24. august 2014



Kender i det med at man altid har et par bananer til overs som er blevet mørke og ikke ser så appetitlige ud længere. Det er hvad der ofte sker hjemme hos os. Jeg fryser dem ofte ned, så har man altid til lidt lækkert. Banan giver en  perfekt sødme når man bager og jeg er vild med det. Jeg har i ugen bagt dette skønne banan brød som virkelig var et hit hos C.

Opskriften får i her, så kan i selv prøve.
Form; brugte en rugbrøds form. Jeg kommer altid bagepapir i, så undgår man det hænger i. Her er et tip til altid at få bagepapiret til at ligge pænt. Krøl det sammen og gør det helt vådt, så kan du folde det ud og ligge det helt jævnt i formen.

5 modne bananer (optøet er okay)
100 g grahamsmel
100 g fuldkornshvedemel
50 g rugmel
1 tsk vanilje pulver
1 tsk bagepulver
4 tsk kanel (kan undlades)
1 æg
2 spsk oliven olie (en god olie)
2 spsk honning
80 g mørk chokolade (min 70 %)
lidt salt

Kom bananer, vanilje, kanel, olie og honning i blenderen og blend. (Kan gøres i hånden, så moser du bare bananerne i hånden og blander de andre ting i), rør æg i. Rør mel, salt, bagepulver og chokolade i.
Kom dejen i en beklædt form, bad brøddet i ca 50 min ved 180 grader. 
Køl det lidt ned før du skærer for at undgå det smulrer. 

C har haft et stykke med i børnehave, som dessert og det hr været et stort hit. Her hjemme holder det ikke længe.