Den populære Pilea

20. august 2014

Har du også set denne skønne plante i flere boligmagasiner og boligbutikker. Den er super dekoration og ligner små tallerkner. Min mor har været så heldig at få fat i nogle til hendes butik Stær Living (der kan ikke fåes flere før til januar igen). Den meget populære plante, pynter nu hjemme hos mig og hvor er jeg glad for den. Jeg har plantet det ud i en gammel rødlers potte, men der kommer snart de flotteste krukker hjem som den så skal bo i. Hvad syntes i om den grønne plante?

Lidt fakta om den populære plante.
Pilea Peperomiodes (kldes også Parasolpilea, pengeplante, missionærplante) den blev genfundet af en norsk missionær Agnar Espegren i 1945 i Yunnan. Den vokser på en begrænset område af Tsangshanbjergene på skyggefulde kampesten i 2.800 meters højde nær den gamle by Dali.

Det er en meget livskraftig stueplante, og er meget karakteristiske ved at have runde, friskmørkegrønne saftspændte plader på op til 10 cm i diameter, som sidder på lange stilke placeret midt i plantens blade.

1 kommentar:

  1. Aaaah det er Pilea den hedder :-) Har selv et par herhjemme, men har indtil nu ikke vidst, hvad den hed :-)

    SvarSlet

Tak fordi du læste med hos mig.. Vil blive glad for en hilsen.. Jeg læser alle kommentarer og det varmer mig meget.. Vil bestræbe mig på at svare jer alle, men bær over hvis jeg ikke når det.. Ses i blog verden..