Er vild med kobber og disse fra Lux Cuprum

5. august 2014
Er du også vild med kobber i dit hjem. Jeg er vild med det, det giver urolig meget varme til den meget enkelte indretningsstil. Jeg er meget til lyse rum og hvide møbler. Det kan godt gøre at man nogle gange har behov for at få mere hygge og varme ind i indretningen. Kobber er her en god måde at skabe mere dybde og varme i indretningen på. Jeg har efterhånden flere skønne ting i mit hjem i kobber, men disse stager er virkelig lækre og super kvalitet.

Mine seneste anskaffelser er disse utrolig smukke stager i ren kobber fra det danske firma LUX Cuprum. Alle stager er håndlavet og håndpudset i Danmark, hvilket betyder at hver stage ikke er helt ens i overfladerne. Kobber er et materiale der over tid opnår en vis patina. Dette vil ske af ilten i rummet, stearin der kommer i kontakt med kobberet. Dette giver hver enkelt stage sit helt unikke udtryk. Til en start bliver kobber først brun og derefter sort, hvorefter det vil blive belagt med ir som slår over i en grønlig nuance.

Lux Cuprum stagerne bliver leveret i de fede brune paprør, de giver dem virkelig et lækkert råt udtryk.
Jeg har modtaget to af deres modeller. Den lange til to lys (KS4 Dobbelt, lang model) og et sæt vildt smukke fyrefadsstager i lækkert børstet kobber (KS2 Fyrfadslys, 2 stk.). I vil helt sikkert se mere til dem. Følg med her på bloggen og på Instagram der vil snart være mulighed for i kan vinde en lækker kobber stage fra LUX Cuprum.


Hvad betyder Lux Cuprum?
Lux Cuprum er latin, og betyder direkte oversat: 'lys kobber'. Referencen skal ses i forbindelse med den lysreflekterende overflade kobberet får, når det bliver pudset og poleret, som bl.a. var inspiration til firmaet.

Du kan læse og se mere HER og på deres facebook side HER