Mor har jeg været så lille?

12. januar 2015


I weekenden tog jeg den beslutning at C skulle se nogle billeder fra hun var helt spæd. Nogle vil nok undre sig over hun ikke i en alder af 4 1/2 år ikke har set billederne. Men det har været vigtigt for mig at føle at C var klar og ville kunne forstå lidt af det hun så. Nogle af billederne kan være ret voldsomme for en lille sensitiv pige, maskiner, slanger og meget andet, der kræver forklaring. Billederne giver mig hver gang en klump i maven, utroligt hvordan mange af de oplevelser fra indlæggelsen på neonatal, er blevet mere utydelige som tiden er gået. Ikke at jeg har glemt det på nogen måde, men det er som om det er blevet parkeret et sted i sindet.

Jeg har flere gange haft lysten og tankerne omkring at skrive C historie her på bloggen. Det er ikke sket endnu, men måske en dag. Vi har mange gange talt om hvor lille C har været, fortalt små glimt, men ikke at hun har forstået helt hvilken betydning det har haft på hendes start på livet. På hendes værelse hænger en ramme, jeg har lavet hvor hendes første ble og sut hænger. For hende er det jo bare "lille" men for os andre kan vi tydeligt se hvor ekstremt lille det er i forhold til normalen. Hendes fortidlige start på livet har altid været noget vi har talt om, det har stadig indvirkning på vores hverdag i forskellige situationer men på ingen måde noget der begrænser.

Hun var utrolig optaget af at se billederne og spurgte meget ind til hvad og hvem der var på billederne. Hun var meget optaget af hvis hænder der holdte hende og hvordan hun fik mad. Jeg fortalte og hun lyttede meget opmærksomt til det hele. Pludselig siger hun, der var godt nok mange der var og besøge mig på sygehuset. Det varmede meget, for hold nu op hvor det betød meget da vi var indlagt.
Tror helt sikkert ikke det er sidste gang vi skal se de billeder, der vil helt sikkert komme flere og flere spørgsmål for hver gang.

Lidt kort om C meget tidlige ankost til verden.
C blev født 1 juli 2010, med en fødselsvægt på 660 gram (500 gram var det mindste hun var nede på) og 29,50 cm lang. Jeg var to dage forinden fødslen, blevet sendt hjem fra sygehuset uden at der var kørt ve strimmel eller andet. Jeg var begyndt at bløde (tegnblødninger) og havde veer. Men eftersom jeg var sygemeldt med bækkenløsning havde jeg konstant smerter hvor veerne sidder. Ja hvad ved man når det er første gang. To dage efter var jeg så langt i fødslen at den desværre ikke kunne stoppes. Afsted nog Riget det gik med fuld udrykning. 
Vi var indlagt 3 1/2 måned på neonatal afdelingen og med mange op og ned ture. 

Har du nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive.
Håber ikke billederne har været for meget.

5 kommentarer:

 1. Åhhhh det gav et lille stik i hjertet at se så lille et barn, håber at hun i dag er ved godt mod og trives ;-) det fortjener hun squ <3

  SvarSlet
 2. Åhh det lille bitte menneske. Det er slet ikke til at forstå og det er svært at sætte sig ind i jeres situation, men jeg bliver helt rørt, både af billederne og din historie. Tak fordi du ville dele noget så dyrebart med os. Mange tanker til jer.

  SvarSlet
 3. Så lille et barn - Stærk og alligevel skrøbelig! I hvilken GA blev hun født?

  SvarSlet
 4. Kære Camilla

  Billederne og dine ord rammer mig. Jeg har en veninde, som har født sine tvillingepiger alt alt for tidligt. De er lige så små som din C. Foran dem ligger en usikker tid. Det er næsten ikke til at bære. Men dejligt at høre, at det kan ende lykkeligt. Og det ser ud til, at din lille pige er uden mén i dag?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 5. Så fine billede af din lille fighter! Jeg fødte vores første barn i uge 28+6 så kender til dine følelser om hvordan andre mon vil tage billeder fra den tid. Så fint at du har ventet med at fortælle Celina om hendes barske start på livet <3 Tak fordi du deler hende med os. Kh Karen

  SvarSlet

Tak fordi du læste med hos mig.. Vil blive glad for en hilsen.. Jeg læser alle kommentarer og det varmer mig meget.. Vil bestræbe mig på at svare jer alle, men bær over hvis jeg ikke når det.. Ses i blog verden..